eyewear facial hair fashion

PRP ו-PRF – תהליך הטיפול והאם זה כואב

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

שיטת הטיפול ב-PRP וב-PRF מבוססת על הזרקה של תרכיזים הממוצים מדמו של המטופל אל זקיקי השיער בקרקפת. במסגרת טיפול ה-PRP נעשה שימוש בתרכיז פלזמה עשירה בטסיות (platelet-rich plasma), בעוד במסגרת טיפול ה-PRF נעשה שימוש בתרכיז פיברין עשיר בטסיות (platelet-rich fibrin) – אולם בשני הטיפולים משתמש המטפל באותה שיטה, המחולקת לארבעה שלבים.

בשלב הראשון המטפל דוגם את דמו של המטופל. בדיוק כמו בבדיקת דם שגרתית, דמו של המטופל נאסף מהווריד אל מבחנה. בדרך כלל, כמות מזערית של כ-50 מ”ל דם היא כמות מספקת לביצוע הטיפול. בשלב השני, דמו של המטופל מוכנס אל מכשיר הצנטריפוגה ועובר תהליך של סרכוז. המהירות הגבוהה שבה מסתובבת הצנטריפוגה מביאה להפרדה של הרכיבים השונים בדם: פלזמה, תאי דם אדומים, תאי דם לבנים וטסיות. בשלב השלישי, המטפל אוסף את טסיות הדם ומעבד את התרכיז הרצוי שבו ייעשה שימוש בטיפול – לעומת הכמות הממוצעת של טסיות בדם, הכמות שלהן בתרכיז ה-PRP גדולה פי 2 עד 5 (בתרכיז ה-PRF היא גדולה פי 10).

בשלב הרביעי והאחרון, התרכיז מוזרק אל האזורים הייעודיים בקרקפת. משום שמדובר בעשרות (ולעתים מאות) הזרקות זעירות ולא עמוקות, הטיפול לא כרוך בכאבים ולכן גם לא בהרדמה מקומית. התרכיז מוזרק לקרקפת באופן מדוד ובטכניקת מזותרפיה, הכוללת הזרקות רבות ושטחיות אל שכבת הדרמיס העליונה של העור. ההזרקות מתבצעות באמצעות מכשור מיוחד המאפשר הזרקה מדויקת, המחושבת ביחס למיקומם של זקיקי השיער.

אף שמדובר בטיפול בטוח ובעל סיכוי נמוך לסיבוכים וסיכונים, מובן שזריקות בקרקפת עשויות לגרום לעקצוץ, להתנפחות מקומית, לאדמומיות או לגרד. עם זאת, תופעות אלה צפויות להיעלם תוך יום עד שלושה ימים לאחר הטיפול. כמו כן, הטיפול לא כרוך בזמן החלמה – כלומר אפשר לחזור לפעילות יומיומית מיד לאחריו.

לסיכום, טיפולי ה-PRP וה-PRF נחשבים לטיפולים יעילים, המפחיתים את נשירת השיער ומעודדים צמיחת שיער חדש הודות לגורמי הגדילה שמפרישות טסיות הדם. ככלל, הטיפולים אינם כואבים, מהירים, בטוחים ואינם כרוכים בתהליכי החלמה – ולכן הולכים ונעשים נפוצים יותר ויותר בשנים האחרונות.

לקבלת שיחת ייעוץ ראשונית מלאו פרטים עכשיו!

Facebook
WhatsApp

מאמרים נוספים